Algemeen - De Dors(t)vlegels

Ga naar de inhoud

Algemeen

Wie zijn wij?

Bakermat in Halder


De Dors(t)vlegels zijn in 1963 ontstaan uit een Halderse vriendenclub. Op verzoek van de legendarische oprichter van het Bokkendonkse carnaval, Jos van den Oetelaar, werd in buurtschap Halder - gelegen tussen Sint Michielsgestel en Vught - een heuse carnavalsclub opgericht.Een woordspeling was snel gemaakt. De oprichters hadden veel dorst en zaten vol vlegelstreken: de Dors(t)vlegels waren geboren!

In de loop der jaren zijn de Dors(t)vlegels uitgegroeid tot een vereniging met eigen tradities en folklore.

CV De Dors(t)vlegels telt ongeveer 40 leden en ereleden. Ook de kinderen van de jongste generatie Dors(t)vlegels beginnen al volop de carnavalskriebels te krijgen. Verschillende leden van het eerste uur vervullen nog steeds een actieve rol in onze club. En op die 'oer-vlegels' zijn we zeer trots.


Club van wagenbouwers


Als carnavalsvereniging hebben we een naam hoog te houden met het bouwen van vaak oogverblindende carnavalswagens. Het resultaat van creativiteit, carnavaleske insteken, technisch vernuft en de artistieke ontwerpen van meesterschilder Ben Kegge.
Veel creaties zijn beloond met de eerste prijs. De overvolle prijzenkast in onze thuishaven Absoluut spreekt wat dat betreft boekdelen. Maar voorop staat uiteraard de gezelligheid en het plezier.

De leden dragen met elkaar de club. Voor de verschillende activiteiten (praalwagen, muziek, jaarlijks clubuitje, Halderse Voorjaarsfeesten) zijn commissies actief waarin jong en oud samenwerken en zo invulling geven aan hun betrokkenheid bij de club. Als raadgever beschikken we over een eigen ‘burgemister’:  Riekie van der Linden-van der Staak.

Bekijk een presentatie van de vele praalwagens van De Dors(t)vlegels die in de loop der jaren zijn ontworpen door Ben Kegge.

<<Klik hier>>

Terug naar de inhoud