Herinneringen aan Bierconcerten - De Dors(t)vlegels


Ga naar de inhoud

Zilveren Dorsvlegel 2019 voor Willem-Jan van Buuren

De Dors(t)vlegels
Gepubliceerd door Arie van Erp in Nieuws · 6 maart 2019
In Thuys, het clubhuis van CV De Dors(t)vlegels, is op carnavalsmaandag Willem-Jan van Buuren voor zijn verdiensten voor het Bokkendonkse carnaval onderscheiden met de Zilveren Dorsvlegel. Namens de Wijze Raad van CV De Dors(t)vlegels verzorgde burgemister Riekie van der Linden de drukbezochte ceremonie die onder meer werd bijgewoond door prins Geert 2.0.
In haar fraai opgebouwde en boeiende toespraak stond Riekie stil bij de vele ondersteunende activiteiten die Willem-Jan heeft verleend voor het lokale carnaval.
Zo was Willem-Jan een van de initiatiefnemers van de Bokkendonkse vlag, speelt hij een belangrijke rol in de verspreiding van carnavalsblad De Bokkendonker en staat hij de overkoepelde carnavalsstichting Fidderaosie Bokkendonk ter zijde met allerlei - vaak voor de buitenwereld onzichtbare - hand- en spandiensten.

44 jaar betrokken
44 jaar geleden startte de verbinding van Willem-Jan met Bokkendonk door zijn toetreding tot de jeugdraad. Verder kent Bokkendonk Willem-Jan, die in Gestel bekend staat als De Vietzz, als medeoprichter van CV De Overalle(r)s.
Burgemister Riekie van der Linden: “Het is een bok die nooit zijn snor drukt en altijd klaar staat als je een beroep op hem doet.” In de oorkonde bij de onderscheiding wordt de nieuwe Zilveren Dorsvlegel-Drager beschreven als een dorpsgenoot die “het carnavalswiel draaiende houdt” en een Vi(e)t(zz)ale schakel in het Gestelse carnaval.”

Huldebetoon
De toekenning van de Zilveren Dorsvlegel aan Willem-Jan, in het dagelijks leven eigenaar van rijwielhandel Coen van Buuren, werd omarmd door de vele aanwezigen in Thuys. In het huldebetoon werd Willem-Jans echtgenote Margot, niet vergeten. Na het opspelden van het zilveren kleinood startte in Thuys een groot feest, opgeluisterd door een optreden van Jack van Rijs.


Adres Bestuurssecretariaat
Heesakkerstraat 100
5271 CC Sint Michielsgestel
(Bokkendonk)
(c) 2019 Mari van Oorschot/Dors(t)vlegels
Volg ons
Terug naar de inhoud