5 dagen dolle pret


Ga naar de inhoud

5 dagen dolle pret

De Dors(t)vlegels
Gepubliceerd door Arie van Erp in Nieuws · 27 februari 2020
De tenues kunnen weer even de kast in. En wat was het een feest! Bont en bruisend! Zo gaat carnaval 2020 de boeken in. Met Anita van Hout als nieuwe Zilveren Dorsvlegel Drager na een grandioze installatie door onze burgemister. En i.v.m. de hevige wind een optocht op de afsluitende carnavalsdinsdag die een prima 3e prijs opleverde. Maar wat vooral bij zal blijven zijn de vele momenten van plezier en pret die we met elkaar deelden. Het was vrijwel non-stop een bonte feestbende voor jong en oud.

Anita van Hout bevindt zich sinds carnavalsmaandag in een illuster rijtje van 43 Gestelaren. De Wijze Raad van onze carnavalsvereniging kende haar vanwege haar sociaal-culturele verdiensten voor de Gestelse en Bokkendonkse gemeenschap de Zilveren Dorsvlegel toe.
Anita is onder meer actief als regisseur bij toneelvereniging OK. Ook zette ze zich in de afgelopen jaren met allerlei hand- en spandiensten in voor Bokkendonk. Een van de hoogtepunten daarbij was haar ondersteuning van het Bokkendonks Tejater in het kader van Bokkendonk 55. Zowel op de bühne als vanuit de regisseursstoel heeft Anita van Hout meegewerkt aan tal van producties. Verder is onze nieuwe Zilveren Dorsvlegel-Drager al jarenlang actief binnen harmonievereniging Sint-Michaël.
De uitreiking was in handen van onze burgemister Riekie van der Linden. In de volle tent op het Torenplein werd de installatie van Anita met luid gejuich begeleid. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van diverse voorgangers van Anita en van prins Geert 2.0. en zijn gevolg. Wat ook niet onvermeld mag blijven is dat onze kersverse Zilveren Dorsvlegel Draagster vaardig omgaat met het landbouwwerktuig waarnaar de onderscheiding is vernoemd. Waarvan acte!  Op carnavalsdinsdagavond sloeg Anita met één slag het laatste glas gerstenat kapot. Met deze korte ceremonie - door velen bijgewoond - sloten we als Dors(t)vlegels een grandioos carnaval 2020 af.Adres Bestuurssecretariaat
Heesakkerstraat 100
5271 CC Sint Michielsgestel
(Bokkendonk)
(c) 2019 Mari van Oorschot/Dors(t)vlegels
Volg ons
Terug naar de inhoud