Laatste Nieuws - De Dors(t)vlegels

Ga naar de inhoud

Laatste Nieuws


In memoriam

Burgervaojer Piet van der Linden

Diep getroffen zijn we door het overlijden van onze burgervaojer Piet van der Linden.
We wisten dat dit onvermijdelijke bericht zou komen maar het voelt toch als een schok.
Met onuitwisbare herinneringen leeft Piet voort in onze gedachten en harten.

Bestuur en leden van CV De Dors(t)vlegels
en dragers van de Zilveren Dorsvlegel

Sint-Michielsgestel, 15 juli 2016
Jan Goossens Zilveren Dorsvlegel Drager 2016
De traditie van de Zilveren Dorsvlegel kreeg op carnavalsmaandag een fraai vervolg. De Wijze Raad maakte via de burgervaojer Piet van der Linden wereldkundig dat dorpsgenoot Jan Goossens dit jaar het zilveren kleinood toekomt. Dit gebeurde in een toespraak waarin de levensloop verweven zat van de nieuwe Zilveren Dorsvlegel Drager. De speech stond bol stond van toespelingen en kwinkslagen. Stukje bij beetje werd de identiteit van de nieuwe Drager onthuld.
Jan Goossens werd onder meer geprezen voor zijn rol als voorzitter van de harmonievereniging Sint-Michaël en de manier waarop hij als vrijwilliger ernst en humor verbindt. Zo is hij mede-oprichter van De Fobussen en is hij jaarlijks spreekstalmeester bij de Torenpraot. Uiteraard werd ook echtgenote Nancy betrokken bij de huldiging. Na de ceremonie protocollaire, die ook werd bijgewoond door prins Janus dun Twidde en zijn gevolg en Jan’s eigen club De Fobussen, barstte een uitbundig feest los. De Dors(t)vlegel-middag kreeg extra glans door optredens van Niek & Danny en Jack van Rijs.


Jubileumeditie Bierconcert brengt Bokkendonk op temperatuur

De polonaise denderde tot laat in de avond door in carnavalspaleis Absoluut. Enkele honderden Bokkendonkers bouwden met elkaar een uiterst gezellig feest waarvoor het Bierconcert de juiste ingrediënten aanreikte. Ook Prins Janus dun Twidde gaf acte de presence op deze ‘klassieker’ op de Bokkendonkse agenda en de carnavalsvorst bleek samen met prinses Anouk en adjudant Meis al in topconditie voor het komend carnaval.
Onze eigen blaaskapel en de PB-band zorgden voor de juiste stemming. Niet in het draaiboek maar wel recht uit het hart was het spontane verrassingsoptreden van Jack van Rijs met de Hatjeee vriendenclub. Ook dit droeg bij aan de grote gezelligheid op de 39e editie van het Bierconcert, en alweer de 11-de editie van het Bierconcert in Absoluut. Dirk Meeldijk maakte het feest echt ‘af’ en bleek inderdaad de vooraf aangekondigde uitsmijter. De sympathieke volkszanger trok alle registers open en wist van geen ophouden. Met ‘Vier Zomers Lang’ kreeg Dirk de feestgangers aan zijn voeten. Tussen de bedrijven door liet DJ Mike van Dijk horen wat hem maakt tot een ijzersterke party-DJ. En nu op naar Carnaval 2016!

<<Klik hier>> voor de foto's
en'
<<klik hier>> voor de video.
Serenade aan de jubilerende Boomstêmpkes

3 x 11 is in de carnavalswereld een magisch getal. Zondag 24 januari vierde CV De Boomstêmpkes haar 33 jarig bestaan. Onze kapel bracht de jubilerende vereniging een serenade tijdens de jubileumreceptie.  Vergezeld door onze burgervaojer feliciteerden we de Boomstêmpkes met deze mooie mijlpaal. Na de receptie werd het een mooi feest in Absoluut. Een mooie opmaat naar ons  eigen Bierconcert van 31 januari.

<<foto's>>
Bierconcert van De Dors(t)vlegels: feest in de hoogste versnelling

Wie even de sfeer opsnuift loopt geheid mee in de polonaise!  Zondag 31 januari presenteren de Dors(t)vlegels de 39e editie van het Bierconcert in feestpaleis Absoluut.
Het ‘concert met de deinende bierbladen’ gaat om 15.11 uur van start in carnavalspaleis Absoluut. De landelijk bekende volkszanger Dirk Meeldijk verzorgt de finale. De toegang is zoals vanouds gratis.

Zondags vóór carnaval is het steevast spitsuur in de St. Michielsstraat in Bokkendonk. Voor tal van carnavalsvierders is het Bierconcert een niet te missen evenement aan de vooravond van het feest-der-feesten. Voor de organisatie tekent carnavalsvereniging de Dors(t)vlegels.   

Om 15.11 uur klinken de openingsakkoorden. De muziekkapel van de Dors(t)vlegels, die onder de inspirerende leiding staat van dirigent/arrangeur Jos van Erp heeft de afgelopen maanden diverse nieuwe nummers toegevoegd die zonder uitzondering makkelijk in het gehoor liggen. De Dors(t)vlegels  zetten  zondag 31 januari een een-tweetje op met de collega’s van de PB-band.  Deze blaasband, met verschillende Gestelnaren in de gelederen,  is herkenbaar aan zijn gevarieerd repertoire  en is een feestband waar het plezier van afspat. Vaak actief op de Oeteldonkse podia en op 31 januari te beluisteren in Bokkendonk/

Tussen de bedrijven door zal DJ Mike van Dijk laten zien en horen waarom hij behoort tot de meest talentvolle feest-DJ’s in Nederland. Achter zijn draaitafel zet hij letterlijk en figuurlijk een knop om en verandert hij in een onuitputtelijke gangmaker.  

Naar goed gebruik presenteren De Dors(t)vlegels in samenwerking met Absoluut elke editie een verrassende slotact. De hoofdrol van de komende aflevering is weggelegd voor Dirk Meeldijk. Een hitzanger die doorbrak met het nummer  ‘Ik houd van jou’.  Daarna regen deze successen zich aaneen en scoorde de volkszanger hits met nummers als ‘Het is voorbij’ en ‘Vier Zomers Lang’.  Vast staat dat hij zijn Nederlandstalige hits het feest naar de hoogste versnelling zal gaan brengen.

Het Bierconcert  - een carnavaleske tegenhanger van de door harmonieën en fanfares georganiseerde koffieconcerten - staat hoog genoteerd op de Bokkendonkse kalender. De organiserende Dors((t)vlegels zijn sinds 1963 actief in Bokkendonk.  De  carnavalsvereniging heeft veel naam gemaakt met het bouwen van kleurrijke praalwagens. Vaak werden deze bekroond met de eerste prijs. Verder is de vereniging in de regio bekend van de Halderse Voorjaarsfeesten die jaarlijks in mei plaatsvinden in de gelijknamige buurtschap.
Geslaagde D(r)eun en Kolder

De Dors(t)vlegels vormden op 16 januari 2016  één van de deelnemers aan het nieuwe evenement D(r)eun en Kolder. Het was een geslaagde avond en een goede aanzet voor het carnavalsgebeuren van de komende weken.

<<Klik hier>> voor de video
en
<<Klik hier>> voor de foto's

Clubavond in ‘Piratennest De Zwaantjes’

Zingen, dansen en vieren.  De jaarlijkse clubavond bevatte verrassende ingrediënten. O.l.v. Wilma van der Schoot en met accordeon-begeleiding van Ton van Erp vormden we een waar visserskoor en studeerden we melodieën in. Tijdens de optocht hoort u hier meer van! Uitgedost als matrozen en piraten kregen verschillende leden te maken met bijzondere beproevingen zoals o.a.  ‘haring happen’ en zwaardvechten. Saskia kwam boven drijven in deze hilarische competitie en werd gekroond tot ‘kapitein der dorstige Vlegels'. Daarna was het tijd voor andere bePROEVingen. Begeleid door onze huis-DJ Marnix werd het podium regelmatig beklommen voor spontane optredens en karaoke-acts. Kortom, een uiterst gezellige clubavond in de aanloop naar het carnaval. Dank aan de organisatiecommissie die bestond uit Anita, Christy, Hetty en Frances.

<<Klik hier>> voor sfeerbeelden uit het ‘piratennest’
De nieuwe Hoogheden van Bokkendonk

Geen liedjesfestijn dit keer maar een laagdrempelige feestavond voor ‘ut hille durp’. Zo opende Bokkendonk op 7 november het nieuwe seizoen. Met een avondvullend programma voor jong en oud in De Huif.
Hoogtepunt was ongetwijfeld de bekendmaking van het nieuwe Bokkendonkse Prinsenpaar: Prins Janus dun Twidde en Prinses Anouk.
Uiteraard waren de Dors(t)vlegels aanwezig om het nieuwe prinselijke paar succes te wensen in het komende carnavalsseizoen.
Gouden Huwelijksfeest van Ben en Mien
De persoonlijke mijlpalen en daaraan gekoppelde festiviteiten van clubleden rijgen zich aaneen. Ben en Mien van Erp vierden in gasterij De Zwaantjes op 25 oktober hun Gouden Huwelijksfeest. Ook de Vlegels ontbraken niet op de gastenlijst. De traditionele serenade vormde het startsein voor een geslaagd feest waaraan Ben en Mien ongetwijfeld met nog veel genoegen aan terug aan zullen blijven denken. Te midden van de Vlegels liep het  gouden paar stralend mee in de polonaise. Ben en Mien; nogmaals van harte bedankt voor de invitatie en het gezellige feest!
René en Liesbeth: een zilveren paar om in te lijsten  
Op vrijdag 25 september vierden onze leden Rene en Liesbeth van den Wittenboer op prachtige wijze hun Zilveren Huwelijksfeest. In de Spiegeltent was het vanaf de eerste minuten een geweldig festijn. De dansvloer was permanent bemand. Namens de  vereniging verzorgde de muziekkapel een welluidende serenade.   De verdiende  loftrompet werd gestoken over het Zilveren Paar dat al sinds jaar en dag deel uit maakt van de Dors(t)vlegels en op vele fronten actief is voor onze club. René en Liesbeth, nogmaals van harte proficiat!

<<klik hier>> voor de foto's
Genieten met een grote G op Dors(t)vlegel-Dag 2015
Een dag die we niet snel meer zullen vergeten. De Dors(t)vlegel-Dag 2015 bood alles wat nodig is voor een gezellig uitje van clubleden, Zilveren Dorsvlegel-dragers en steunpilaren.
Zaterdag  10 oktober was het Petrus Dondersplein het vertrek- en eindpunt van een verrassingstocht. De commissie 2015 (Josien, Marnix, Freddie, Martie en Arie) nam het reisgezelschap mee op een tour waarvan de eerste halteplaats was het pittoreske Langeboom. Het museum voor Nostalgie en Techniek bleek een ongelooflijke schatkamer te huisvesten en de rondleiding was een waar genoegen voor jong en oud. De variëteit en kwaliteit van de verschillende collecties van beroepsgereedschappen, tractoren, huishoudelijke attributen etc. was verbazingwekkend groot. De gidsen loodsten ons met aansprekende verhalen door de tentoonstellingsruimten en alle Vlegels waren één al oor.
Workshops
Na de lunch in de Brabantse Hoeve in Volkel gingen we actief aan de slag in de workshops ‘lachen’ en ‘percussie’. En we sloegen inderdaad met een lach onze slag. De mondhoeken bij jong en oud stonden omhoog en de hilariteit was groot bij de lach-sessie. Ook de percussieworkshop bij Percament was een geweldige happening en in een uur tijd ontstond geweldig samenspel op de diverse percussie-instrumenten.  De eindborrel na de workshops bood de gelegenheid om met een goed glas terug te blikken op een prachtige interactieve middag en een mooi feest te bouwen.  Als speciale gast dook op een oude bekende van de Vlegels, ‘ome Henk’. De bandparodist betrok iedereen in zijn dolkomische act.
Nieuwe seizoen
Met de dubbeldekker werd hierna koers gezet naar Den Dungen waar in de Majorca Bar een heerlijk buffet gereed stond. Met dank aan DJ Marnix hingen we na het eten nog eens goed de feestslingers op om even na 23.00 uur terug te keren naar Bokkendonk. Met hoofden vol herinneringen en prachtige ervaringen. Het seizoen is geopend en binnenkort starten de muziekkapel en de bouwploeg de voorbereidingen voor het nieuwe ontluikende seizoen dat op 7 november in Bokkendonk start met het Elluf-Elluf-Fist.

<<naar de foto-pagina>> (met foto's van de hand van Toon van den Berg, Stefan van der Heijden en Mari van Oorschot)

Elluf-Elluf-Fist 2015 met geheel nieuwe opzet

Geen liedjesfestijn dit keer maar een laagdrempelige feestavond voor ‘ut hille durp’. Zo opent Bokkendonk op 7 november het nieuwe seizoen. Met een avondvullend programma voor jong en oud in De Huif. Vóór en achter de schermen wordt hieraan meegewerkt door vele vrijwilligers.

Het Elluf-Elluf-Fist is een tweeluik dat start om 20.11 uur. In het eerste deel van de avond is humor de rode draad. In de verrassend aangeklede Huif worden sketches en acts opgevoerd. De (her?)installaties van de Hoogheden zijn hierin verweven. Dit alles in de geest van de slogan van dit jaar ‘Bokkendonk maokt gekkighèd’.  Ook de jeugd van Bokkendonk zal flink in de bus blazen met een bepaald niet kinderachtige act.  De bezoekers wacht 7 november een avond met diverse verrassingen. Mooie decors, onverwachte wendingen en acts met humor én vernuft. Uiteraard ontbreekt ook niet de blaasmuziek in het eerste bedrijf.  

Coverband Dorpsstraat Ons Dorp
Na de acts en installaties hangt coverband Dorpsstraat Ons Dorp verder de feestslingers op. Deze formatie staat te boek als een geweldige feestband en kan putten uit een rijk gevuld arsenaal van pop, rock en Nederlandstalige muziek. Interactief bouwt de band de avond op tot een climax.

Vernieuwing carnaval
Met de  nieuwe formule zet Bokkendonk de deuren open voor álle dorpsgenoten en  trakteert ze ‘ut hille durp’ op een veelbelovende feestavond.  De nieuwe opzet van het ‘11-11’ maakt deel uit van een vernieuwingsslag om het Bokkendonkse carnaval aantrekkelijker te maken. Aantrekkelijker voor zowel clubs als ‘vrije’ carnavalsvierders. Hopelijk weten vele dorpsgenoten de weg te vinden naar De Huif om tijdens het Elluf-Elluf-Fist samen te genieten en plezier te maken. Dit in een entourage die in vele opzichten ‘anders is dan anders’.

Vanaf 20.11 uur zijn Gestelnaren jong en oud van harte welkom in De Huif voor een avond met 3 G’s;  ‘gekkighèd’,  ‘gezelligheid’ en ‘gemoedelijkheid’.

Terug naar de inhoud