Zilveren Dorsvlegel 2019 voor Willem-Jan van Buuren - De Dors(t)vlegels


Ga naar de inhoud

"Niet te filmuh carnaval 2018

De Dors(t)vlegels
Gepubliceerd door in Nieuws · 15 februari 2018
Nog volop in de ‘flow’ van een fantastisch jubileumfeest stortten de Dors(t)vlegels zich op vrijdag 9 februari voor de 55e keer in het Bokkendonkse carnaval.  Helaas had het griepvirus vat gekregen op verschillende Vlegels en moesten ook tijdens het carnaval diverse clubleden afhaken. Jammer maar het was niet anders.
Op carnavalszondag speelden we met onze praalwagen in op ons ‘niet te filmen’ 55 jarig bestaan. Aan de wagen ging een swingende groep feesttaarten vooraf met in de hoofdrol ‘Marilyn Monroe’. Diverse toeschouwers lieten zich dit buitenkansje ontnemen en gingen met de wereldberoemde filmdiva op de foto.
Na de optocht wachtte ons een wel heel erg koude douche. De jury klasseerde de wagen op de 4e plaats en had voor de wagen en de entourage een teleurstellend aantal punten in petto. Een beslissing die niet alleen in Dors(t)vlegel-kringen met veel verbazing en gefronste wenkbrauwen werd ontvangen….
Gelukkig hervonden we weer snel de feest-modus en beleefden we met elkaar en vele andere Bokkendonkers vele prachtige momenten. Gezelligheid was troef, zeker in de tent tussen de pomp en toren. Een hoogtepunt was op carnavalsmaandag de installatie door onze burgemister van Christian Roovers tot Zilveren Dorsvlegel-Drager 2018. In hem herkende onze Wijze Raad een Bokkkendonker die met veel inzet en creativiteit ons dorp van dienst is. Christian was niet alleen gedurende twee jaar Prins van Bokkendonk maar is ook betrokken bij evenementen als het Prinsendiner en de Sleuteloverdracht. Ook maakte hij deel uit van de redactie van carnavalskrant De Bokkendonker. Het grote publiek kent hem verder als een formidabele tonpraoter. Reeds 11 keer nam Christian deel aan de Torenpraot; drie keer won hij de hoofdprijs. Ook is hij een van de stille krachten achter de succesvolle Gestelse Kwis. Kortom een persoon die sinds zijn komst 22 jaar geleden naar Gestel niet meer weg te denken is uit onze (carnavals)gemeenschap. Na de installatie werd de nieuwbakken Dorsvlegel-Drager door honderden feestgangers van harte gefeliciteerd. Uiteraard deelde ook Anouk in het huldebetoon.
De nieuwe Zilveren Dorsvlegel-Drager weet ook heel goed raad met het landbouwwerktuig waarnaar onze club is vernoemd. Met één rake slag sloeg Christian na het wegsterven van ‘The Last Post’ op carnavalsdinsdag om 24.00 uur het laatste glas gerstenat kapot. Vóór het oude Gemeentehuis en omringd door vele Bokkendonkers.


Adres Bestuurssecretariaat
Heesakkerstraat 100
5271 CC Sint Michielsgestel
(Bokkendonk)
(c) 2019 Mari van Oorschot/Dors(t)vlegels
Volg ons
Terug naar de inhoud