Burgemister - De Dors(t)vlegels


Ga naar de inhoud

Burgemister

De Dors(t)vlegels hebben hun eigen Burgemister. Belangrijkste taak van deze burgemister is het verstrekken van Wijze Raad. Op carnavalsmaandag reikt de Burgemeester jaarlijks de Zilveren Dorsvlegel uit aan een Bokkendonk(st)er die zijn/haar sporen heeft verdiend binnen de Gestelse (carnavals)gemeenschap.
Niet minder belangrijk is de taak van de burgemister bij de sluiting van het Carnavalsfeest: exact om 12 uur op dinsdagavond verplettert hij of zij met een welgemikte klap van de dorsvlegel het allerlaatste glas gerstenat!

Het ambt werd tot zijn overlijden op 15 juli 2016 met verve vervuld door Piet van der Linden.  Piet werd in februari 2006 officieel ge├»nstalleerd als burgervaojer door burgemeester Pommer van Sint-Michielsgestel. Hij was de opvolger van de legendarische Piet Willekens. Voorgangers van hen waren Jos van de Oetelaar en Wim Theelen. De allereerste burgervaojer van de Dors(t)vlegels was Dolf van der Lee, oud-prins van Bokkendonk.

Op 19 februari 2017 werd Riekie van der Linden-van der Staak, de vrouw van Piet, geïnstalleerd als de nieuwe burgemister van De Dors(t)vlegels. Zij is de dochter van het legendarische Bokkendonkse kasteleinsechtpaar Frans en Bertha van der Staak.
Riekie is ook draagster van de Zilveren Dorsvlegel.
Adres Bestuurssecretariaat
Heesakkerstraat 100
5271 CC Sint Michielsgestel
(Bokkendonk)
(c) 2019 Mari van Oorschot/Dors(t)vlegels
Volg ons
Terug naar de inhoud