Bokkendonk - De Dors(t)vlegels

Ga naar de inhoud

Bokkendonk

Hoewel de naam tegendraads gedrag suggereert zijn de Vlegels loyaal aan de gezagsdragers met carnaval in Bokkendonk. Ook nemen we zoveel mogelijk deel aan evenementen van onze collega-verenigingen.
Meer weten over het carnaval in Bokkendonk?
Klik hier of op onze link-pagina.

Vorige afleveringen:


Meeaanderdonk

Sinds 19 februari 2006 mag burgemeester Jan Pommer zich tijdens carnavalsdagen Meier van Meeaanderdonk noemen. De titel kreeg hij tijdens de Pronkzitting in De Huif. De nieuwe en eerste Meier van Meeaanderdonk aanvaardde zijn ambt in aanwezigheid van alle Prinsen Carnaval uit het regeergebied Sint-Michielsgestel, dat Bokkendonk (Sint Michielsgestel), Birrekaol (Berlicum), Krabberdonk (Den Dungen) en Mullukzuiperjesland (Gemonde) omvat.

Meeaanderdonk heet het grondgebied van Sint-Michielsgestel gedurende carnavalsdagen. De burgemeester bewijst met het aanvaarden van het carnavaleske ambt dat Meeaanderdonk meer dan ’niks’ is zoals tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis werd gesuggereerd. Het begrip Meier omvat omschrijvingen als ’beheerder’, ’opzichter’ en ’rechtsprekende ambtenaar’. De benaming toont overeenkomsten met die van het Engelse major of het Franse ’maire’.

Terug naar de inhoud